Dudaklarınız ışıldasın

17 Ocak 2009 Cumartesi

Sağlıklı, pürüzsüz,ışıltılı ve göz alıcı dudaklar için kozmetik ürünlerine servet dökmenize gerek yok. Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz dudak kremleri ve parlatıcılarla hem dudak bakımınızı yapmış olacak hem de paranızı cebinizde tutacaksınız.

Uçuk kremi yapımı:

2 çorba kaşığı taze doğranmış adaçayını 2 çorba kaşığı mor menekşe yaprağı ve 4 çorba kaşığı badem yağı ile karıştırarak ağzı tıpalı küçük bir şişeye koyun. Etiketleyerek ılık bir yere kaldırın ve 1 ay boyunca bekletin. Bu süre içinde şişeyi her gün çalkalayın. 1 ay sonra karışımı bir kasenin içine boşaltın ve birlikte eritilmiş 4 çorba kaşığı badem yağı ile balmumunu katın. Soğuyana kadar çırpın ve hava geçirmeyen bir şişenin içine koyarak soğuk bir yerde muhafaza edin. Bu krem uçuklarınızın sızısını dindirecek, şiş ve çatlak dudaklarınıza iyi gelecektir.
Balmumlu Lip Balm

2 çorba kaşığı balmumu
1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
Malzemeleri benmari usülü eritin ve hala sıcakken bir şişe ya da kaba dökün. Soğudukça sertleşecektir.
Düzenli olarak dudaklarınıza sürerseniz, çatlamalara karşı koruyacak ve nemlendirecektir.

Çikolatalı dudak parlatıcısı yapımı

1 ya da 1/2 tatlı kaşığı kakao yağı1/2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı1/8 tatlı kaşığı E vitamini yağı1/4 tatlı kaşığı rendelenmiş çikolata ya da 3 küçük çikolata parçası
Kakao yağını, hindistan cevizi yağını ve E vitamini yağını iki katlı tencerede (double boiler) ya da mikrodalgada eriyene kadar ısıtın. Rendelenmiş çikolatayı katın ve iyice eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Pürüzsüz hale geldikten sonra küçük bir şişenin içine koyun ve soğuduktan sonra dilediğiniz sıklıkta kullanın. Dudaklarınız ışıl ışıl parıldayacak ve gözleri kamaştıracaktır.


Kakao yağlı ve naneli Lip Balm

1 ya da 1/2 çorba kaşığı kakao yağı1 ya da 1/2 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu3 tatlı kaşığı bitkisel yağ (bir tanesini seçin: badem, kayısı, avokado, sızma zeytinyağı, kenevir, jojoba, hintyağı)Nane yağı
Kakao yağı ve balmumunu yavaşça mikroldalgada ya da iki katlı tencerede (double boiler) eritin. İçine bitkisel yağ katın ve iyice karıştırın. Ardından birkaç damla nane yağı damlatın. Şişeye boşaltmadan önce soğumasını bekleyin. Kıvamını test etmek için bir kaşığa birkaç damla damlatarak, 3-4 dk buzdolabında bekletin. Sonra dudaklarınıza sürün. Daha yumuşak bir lip balm için biraz daha yağ ekleyin. Daha sert isterseniz balmumu katın.

0 yorum: